Απευθύνω σε όλους προσκλητήριο για απόφαση αλλαγής!

Φραγκίσκος Παρασύρης

Φραγκίσκος Παρασύρης

Η θετική αποτίμηση του αποτελέσματος στο Νομό Ηρακλείου για το ΠΑΣΟΚ έχει, ήδη, θέσει τις βάσεις για την επόμενη μέρα. Οι χιλιάδες συμπολίτες μας που στήριξαν την Παράταξη, αισθάνθηκαν την ανάγκη που νιώθει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, να βρει πολιτική στέγη που θα το εκφράζει και θα το εμπνέει, χωρίς να υποχρεώνεται να δανείζει την ψήφο του δεξιά και αριστερά.

Η μεγάλη, επίσης,  υποστήριξη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τους τελευταίους μήνες κατοχυρώνει την ενότητα και διευκολύνει μεγάλες αλλαγές και την ανανέωση σε πρόσωπα, λόγο και πολιτική.

Το στοίχημα, λοιπόν, μετά τις πρώτες ημέρες της αισιοδοξίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Η ανάγκη για την ποιότητα της αντιπολίτευσης και την ταυτότητα της πολιτικής. Υπάρχει ρητή ανάγκη συνδυασμού και των δύο. Ισχυρή αντιπολίτευση, με τελικό στόχο πάντα το όφελος για τους πολλούς.  Οραματικός λόγος με ρεαλιστική πολιτική για τον αιώνα του ψηφιακού μετασχηματισμού, της κλιματικής αλλαγής, σε μια Ελλάδα δημογραφικής συρρίκνωσης και αύξησης των ανισοτήτων. Η αντιπολίτευση   πρέπει να είναι δυναμική, αλλά όχι υστερική και η πολιτική πρέπει να είναι λαϊκή, αλλά όχι λαϊκίστικη.  

 

Στις 25 του Ιούνη είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να πετύχουμε. Και απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες. Απ’ όπου κι αν προέρχονται. Ό,τι κι αν ψηφίζουν. Σε όλους εκείνους που ζητούν να φύγουμε μπροστά αλλά έχουν πάψει να πιστεύουν στη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας. Που θέλουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή αλλά έχουν χάσει την ελπίδα. Απευθύνω σε όλους προσκλητήριο για απόφαση αλλαγής!

Εμείς, εδώ και μήνες, μιλάμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Όλος ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται στη βάση των δικών μας προτάσεων. Εκείνοι απάντησαν με ψέματα, υπεκφυγές και κατηγορίες. Σαν να μη κυβέρνησαν τα τελευταία  χρόνια την Ελλάδα.

Γι’ αυτό ψηφίζουμε την Κυριακή. Για να ξαναπιάσουμε το νήμα της προόδου, της ενότητας των δυνάμεων του προοδευτικού κέντρου και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Τώρα που τελείωσαν τα ψέματα, μπορούμε πράγματι να ξαναβρεθούμε ως πλατιά Δημοκρατική Παράταξη. Μπορούμε να ξαναβρεθούμε ως Παράταξη, να ξαναβρεθούμε ως κοινωνία.

Μπορούμε να ξαναβρεθούμε όμως πριν απ’ όλα τα άλλα, με την κοινή λογική. Να ξαναδούμε τη σχέση μας με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορούμε να δώσουμε μέλλον στον τόπο μας, απάντηση στην αγωνία των παιδιών μας. Εμείς έχουμε την υποχρέωση, τώρα, λέγοντας πάντα την αλήθεια με τις σημαίες μας ψηλά, να εγγυηθούμε και να επιβάλλουμε την εθνικά υπεύθυνη και επωφελή αντιπολιτευτική φωνή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο δρόμος μπροστά μας, είναι γεμάτος προκλήσεις. Αλλά κάθε πρόκληση, είναι και ευκαιρία να κάνουμε την Ελλάδα μας καλύτερη. Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

 

 Φραγκίσκος Παρασύρης

Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 

On Key

Related Posts

Να προχωρήσουν οι προσλήψεις για τους επιτυχόντες στη 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ, ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το μέλλον των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ/2022. Όπως τονίζεται

Συνάντηση εργασίας Βουλευτών ΠΑΣΟΚ με Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας

Στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση εργασίας Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας (ΟΦΕ). Από το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε ο Σταύρος Μιχαηλίδης

Στη Βουλή από το Φραγκίσκο Παρασύρη τα ζητήματα της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης

Έχοντας προχωρήσει σε αντίστοιχες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επανήλθε καταθέτοντας ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης. Ζητώντας