Προσωπικά στοιχεία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησα από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά. Έχω σπουδάσει ακόμη δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» στην Αθήνα. Από το 2002 ασκώ το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Σπουδές - Ακαδημαϊκή Πορεία

Αφότου απέκτησα το Mεταπτυχιακό μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ξεκίνησα την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής για τις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές στη Φαρμακευτική Καινοτομία» παραμένοντας ενεργό μέλος της κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Είμαι μέλος διαφόρων συλλόγων και σωματείων. Μεταξύ αυτών του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου. Επίσης είμαι μέλος του Ομίλου Νέων για την Ελλάδα και την Ευρώπη και υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας Ηρακλείου. Επίσης είμαι μέλος του Ομίλου “John Stuart Mill”.

Μέλος της Βουλής των Ελλήνων

Το 2002 εκλέχθηκα Γραμματέας της Νεολαίας Πασοκ Ηρακλείου και μέχρι το 2018 υπηρέτησα με διάφορους ρόλους τη Δημοκρατική Παράταξη, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ως Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας.

Την περίοδο 2009 – 2012 διετέλεσα βουλευτής Νομού Ηρακλείου και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων. 

Ως μέλος του Κοινοβουλίου συμμετείχα στις εξής επιτροπές:

  • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
  • Μέλος της Υποεπιτροπής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών
  • Μέλος της Υποεπιτροπής επί θεμάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Μέλος της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης

Το 2010 ιδρύσαμε το Πολιτικό Εργαστήρι, «Ένα βήμα πολιτικού προβληματισμού». Πραγματοποιήσαμε μια σειρά από ενδιαφέρουσες διαλέξεις και εκδηλώσεις για ζητήματα τοπικής κι εθνικής εμβέλειας.

Πολιτικές Πρωτοβουλίες

Το Sunday’s Bulletin, είναι μια ακόμη προσπάθεια ενταγμένη στο «Πολιτικό Εργαστήρι», για την αποδελτίωση κι έπειτα την αποστολή σε χιλιάδες παραλήπτες, των πιο σημαντικών άρθρων και παρεμβάσεων σε εβδομαδιαία βάση.

Το 2011 μαζί με άλλους δύο βουλευτές επιχειρήσαμε μέσω της πρωτοβουλίας re-start.gr να ανοίξουμε την συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, εστιάζοντας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα.

Επιχειρηματική δράση

Από το 2015 στράφηκα περισσότερο στις επιχειρήσεις μας ιδρύοντας μια μικρή αλυσίδα τριών φαρμακείων στο Ηράκλειο και τη δημιουργία ενός online καταστήματος για όλη την Ελλάδα. Η εταιρία μας πλέον συγκαταλεγόμαστε στις μεγαλύτερες της Νότιας Ελλάδας και μία από τις πιο καινοτόμες στο χώρο των φαρμακείων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα

Μεγάλωσα στο Ηράκλειο, διαβάζοντας τις εκδόσεις Κάτοπτρο και Τροχαλία για τη φυσική και την αστρονομία. Όνειρο που δεν πραγματοποιήθηκε ήταν να ασχοληθώ με την αστρονομία. Πλέον παραμένει στα ενδιαφέροντά μου όμως, όπως και η ερασιτεχνική παρατήρηση και η φυσική. Σε μεγαλύτερη ηλικία το ενδιαφέρον μου στράφηκε στη φιλοσοφία, την πολιτική επιστήμη και την ιστορία. Οι αγαπημένοι μου φιλόσοφοι ανήκουν στον 19ο αιώνα και είναι  ο Hegel, ο Bentham, o John Stuart Mill, ο Marx κι o Thomas Hill Green. Πιο μισητός ο Herbert Spencer. Αγαπημένος πολιτικός και διανοητής είναι ο Eduard Bernstein.

Μεγάλες αγάπες

Λατρεύω τη Wikipedia, το Google Earth, την Ιστορία και την Τεχνολογία. Ευχαριστιέμαι τις μικρές αποδράσεις στην Κρήτη και τα road trips στο εξωτερικό με τη σύζυγό μου Ήρα. Περιμένω να μεγαλώσουν τα τρία μου παιδιά, ο Γιώργος η Σήλια και η Χριστίνα για να κάνουμε μαζί ταξίδια.