Διεθνής Ημέρα Μουσείων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου «κλείνει τις πόρτες»

Φραγκίσκος Παρασύρης

Φραγκίσκος Παρασύρης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπως και ακόμη άλλα πέντε στην Ελλάδα, πριν κάποιους μήνες μετατράπηκαν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με διορισμένα από την κυβέρνηση Διοικητικά Συμβούλια.

Υπήρξαν αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ, όπως και από τους Συλλόγους Εργαζομένων και Αρχαιολόγων και αντίστοιχες προειδοποιήσεις για την εύρυθμη λειτουργία των μουσείων.

Η Κυβέρνηση του 41% δεν άκουσε κανέναν. Οι «άριστοι» των Διοικητικών Συμβουλίων σε μια χρονιά που αναμένεται να σπάσει ρεκόρ στον τουρισμό, δεν φρόντισαν ούτε το αυτονόητο που μέχρι σήμερα συνέβαινε, να καλύψουν δηλαδή τις ανάγκες σε προσωπικό αρχαιοφυλάκων και προσωπικό καθαριότητας.

Αποτέλεσμα, να ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα λειτουργίας αυτών των μουσείων για τους θερινούς μήνες, το οποίο είτε δεν θα είναι διευρυμένο, είτε θα περιλαμβάνει κλειστές αίθουσες για εκθέματα και αρχαιότητες. Την ώρα που τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, στις πολιτιστικές πρωτεύουσες των χωρών, λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα μουσείο με διεθνή φήμη και αναγνώριση, δεύτερο σε επισκεψιμότητα στη χώρα, θα λειτουργεί με μειωμένο ωράριο, καθώς 4 ημέρες τη βδομάδα θα είναι ανοικτό μόνο μέχρι το μεσημέρι, μια ημέρα από το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 και δύο μόνο ημέρες θα είναι ανοιχτό πρωί και απόγευμα.

Κάθε προσπάθεια για την ενδυνάμωση του τουριστικού μας προϊόντος μέσα από την ανάδειξη της μοναδικής μας πολιτιστικής κληρονομίας πέφτει στο κενό. Σε λίγες εβδομάδες με την κορύφωση της τουριστικής κίνησης, κλειστές πόρτες και κλειστές αίθουσες του μουσείου θα αποτελούν μια πραγματικότητα, για την οποία κανείς δεν φρόντισε να αποφευχθεί, προχωρώντας στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού. Ούτε τα βασικά δηλαδή!

Μεγάλη ειρωνεία, η ανακοίνωση του ωραρίου συμπίπτει με τον  εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την ερχόμενη Κυριακή!

On Key

Related Posts

Σε πρώτο πλάνο τα ενεργειακά του Δήμου Ηρακλείου, στη συνάντηση Φραγκίσκου Παρασύρη και Νίκου Γιαλιτάκη

Με κυρίαρχη ατζέντα τα θέματα της ενεργειακής δημοκρατίας, της πράσινης μετάβασης, του ενεργειακού κόστους των δήμων και των μεγάλων δυνατοτήτων του Δήμου Ηρακλείου, στην πράσινη

Φραγκίσκος Παρασύρης: άγνωστο το καθεστώς για τους ετεροεπαγγελματίες (αγρότες ειδικού καθεστώτος) από το 2025 και έπειτα.

Την άμεση ολοκλήρωση των πληρωμών των ενισχύσεων, των παραγωγών της χώρας και ακριβή χρονοδιαγράμματα για αυτές, είχε ζητήσει από το Μάρτιο ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής