Φραγκίσκος Παρασύρης: αναγκαία η χρονική παράταση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Φραγκίσκος Παρασύρης

Φραγκίσκος Παρασύρης

Το αίτημα και την αγωνία, χιλιάδων επιχειρηματιών, κυρίως από το λιανικό εμπόριο, τον τουρισμό και τον επισιτισμό, για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, μετέφερε στη Βουλή και στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Τονίζοντας πως το μέτρο αυτό θα συμβάλλει στον περιορισμό του φαινομένου της αδήλωτης ή υποδηλούμενης εργασίας, επισημαίνει πως τα προβλήματα που προκαλεί κυρίως το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο είναι δυσεπίλυτα. «Είναι προφανές ότι κάθε μέτρο που διασφαλίζει δικαιώματα των εργαζομένων τυγχάνει της υποστήριξης όλων μας, παρόλα αυτά οφείλουμε να εξετάσουμε την κατάσταση που δημιουργείται, προστατεύοντας τα εργασιακά δικαιώματα και συγχρόνως λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και των ανθρώπων της ιδιωτικής οικονομίας», αναφέρει ο Βουλευτής Ηρακλείου.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση παρουσιάζει στην Υπουργό τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της ΓΣΕΒΕΕ και των ιδιοκτητών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι ζητούν την αναγκαία πίστωση χρόνου για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να δοθεί παράταση, ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν, εν μέσω τουριστικής περιόδου, να εφαρμόσουν την ψηφιακή κάρτα.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης μετέφερε στην κ. Κεραμέως, την επιστολή του Επιμελητήριου Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία αρκετά από τα 25.000 μέλη του, αδυνατούν να εφαρμόσουν το μέτρο, καθώς το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας και μέχρι την 1η Ιουλίου 2024 ήταν εξαιρετικά περιορισμένο.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, ζητά από την Υπουργό Εργασίας τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν εφαρμόσει την ψηφιακή κάρτα εργασίας κατά την πρώτη μέρα της υποχρεωτική εφαρμογής της (1η Ιουλίου 2024) και στη συνέχεια καλεί το Υπουργείο να εξετάσει τον ορισμό ενός μεταβατικού σταδίου, με δεδομένες τις αντικειμενικές δυσκολίες χιλιάδων επιχειρήσεων, κατά βάση μικρών και πολύ μικρών. Και επειδή η αγωνία για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων είναι κυρίαρχη, στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, ο Φραγκίσκος Παρασύρης ζητά ενημέρωση για το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων, τονίζοντας, παράλληλα, πως ειδικά για τις τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη και τα νησιά, είναι αναγκαία η χρονική επέκταση της εφαρμογής, για τις επιχειρήσεις τουρισμού και επισιτισμού, πέραν του Φθινοπώρου, προτείνοντας ως ενδεδειγμένη περίοδο ολοκλήρωσης της διαδικασίας το τέλος του 2024.

On Key

Related Posts

Φραγκίσκος Παρασύρης: «νομοθετούν για τον τουρισμό και αγνοούν τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο»

Ένα νομοσχέδιο που ακολουθεί την πεπατημένη χαρακτήρισε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «καθώς χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, διατάξεις διάσπαρτες,

Ας το κάνουν τώρα. Να εντάξουν το Φράγμα του Ληθαίου του Δ. Γόρτυνας στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ

Αρχές Απριλίου σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε «τα αρδευτικά έργα στην