Να ενισχυθούν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ζητά ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Φραγκίσκος Παρασύρης

Φραγκίσκος Παρασύρης

Την ενίσχυση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό, ζήτησε από τους τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Καταθέτοντας ως αναφορά την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α. με Α.), ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Επικρατείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τη μονιμοποίηση των συμβάσεων του έκτακτου και επικουρικού προσωπικού που εργάζονται στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας.

Όπως τονίζει «η μεγάλη συμβολή  των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι γνωστή. Με τη βοήθεια των εργαζομένων, μόνιμων, έκτακτων και επικουρικών, υποστηρίζεται η σωματική και η ψυχική υγεία  των φιλοξενουμένων, ώστε να αντιμετωπίζουν με το λιγότερο οδυνηρό τρόπο, τη βιωμένη και σκληρή πραγματικότητα που έχουν οδηγηθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, οι έκτακτοι και οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, εδώ και πολλά χρόνια καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με απαράμιλλο ζήλο, προσφέροντας ανακούφιση και γενικότερη προστασία εκείνων των ατόμων, που δεν έχουν τα μέσα να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες. Επειδή, τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ολόκληρη τη χώρα είναι σοβαρά και θα επιδεινωθούν εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ οι ανάγκες ολοένα και αυξάνουν και  επειδή απαιτούνται βιώσιμες λύσεις με μόνιμο χαρακτήρα», ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους Υπουργούς να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

 

On Key

Related Posts

Φραγκίσκος Παρασύρης: «νομοθετούν για τον τουρισμό και αγνοούν τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο»

Ένα νομοσχέδιο που ακολουθεί την πεπατημένη χαρακτήρισε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «καθώς χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, διατάξεις διάσπαρτες,

Ας το κάνουν τώρα. Να εντάξουν το Φράγμα του Ληθαίου του Δ. Γόρτυνας στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ

Αρχές Απριλίου σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε «τα αρδευτικά έργα στην